ZÁSADY OCHRANY OSOBNÝCH ÚDAJOV


Vyhlásenie o ochrane osobných údajov
Ochrana údajov je pre nás veľmi dôležitá. Rešpektujeme Vašu súkromnú a
osobnostnú sféru. Preto Vás nižšie informujeme o spracovaní Vašich osobných údajov. Spoločnosť G&B BaBy, s. r. o. so sídlom Novozámocká cesta 301/33 943 42 Gbelce, Slovenská republika, IČO: 53075994 je
zodpovedná za dodržiavanie všeobecne záväzných predpisov o ochrane osobných údajov, najmä Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES (všeobecné nariadenie o ochrane údajov) (Ú. v. EÚ L 119, 4. 5. 2016) a zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov. Naše pravidlá ochrany údajov sú
v súlade s platným právom na ochranu osobných údajov.

  1. Definícia pojmov
    1.1. Osobné údaje
    Osobné údaje sú všetky údaje o Vás osobne. Patrí medzi ne najmä Vaše meno a priezvisko, bydlisko alebo iná adresa, Vaša e-mailová adresa, telefonický kontakt.
    1.2. Doplnkové služby
    Dodatočne k základným službám Vám v zmysle bodu 1 vyhlásenia o súhlase ponúkame doplnkové služby, ktoré sú opísané nižšie.
    1.3. Reklama
    Reklama je každá prezentácia pri realizácii obchodu, podnikania atď. za účelom propagácie odbytu tovaru alebo poskytovania služieb, vrátane nehnuteľných vecí, práv a povinností. Naša reklama spravidla obsahuje produkty, tovary predávané našou firmou.
    1.4. Zákaznícka linka
    Pre všetky otázky o Našich produktov Vám je k dispozícii naša zákaznícka linka uvedená vo Všeobecných obchodných podmienkach.
    1.5. Spotrebiteľské súťaže
    V rámci podpory predaja (bez potreby povolenia zo strany štátnych orgánov) sa môžete zúčastniť prebiehajúcej spotrebiteľskej súťaže (marketingovej akcie), a to nákupom tovaru. V prípade výhry máte za dodržania podmienok súťaže možnosť získať určenú cenu. Spravidla ponúkame, vecných cien, nákupných poukážok alebo zľavových kupónov. O spotrebiteľskej súťaži prebiehajúcej v príslušnom
    kalendárnom mesiaci alebo kalendárnom týždni sa dozviete z našej reklamy. Je potrebné sa vždy oboznámiť s podmienkami účasti na príslušných spotrebiteľských súťažiach.
  2. Spracovanie osobných údajov
    V rámci používania nášho e-shopu, na Vašu registráciu a tým na získanie našich základných služieb je nevyhnutne potrebné, aby ste nám poskytli k dispozícii Vaše nasledujúce osobné údaje:
    • Meno a priezvisko
    • Adresu (ulica, číslo domu, PSČ, mesto)
    • Adresu dodania tovaru(povinný údaj pri online registrácii)
    • E-mailová adresa (pri písomnej registrácii dobrovoľný údaj)
    • Telefónne číslo(povinný údaj pri online registrácii).
    Tieto osobné údaje je nevyhnutne potrebné spracúvať za účelom realizácie nášho zmluvného vzťahu po registrácii a za účelom zriadenia Vášho konta. Spolu so zriadením konta prideľujeme aj číslo zákazníckej objednávky, ktoré je pridelené k
    Vašim osobným údajom zákazníka, pričom toto číslo umožňuje jednoznačnú identifikáciu Vašej osoby.
    Svoje údaje si môžete meniť cez našu internetovú stránku www.gbbaby.sk kedykoľvek.
    Alebo Nás môžete kontovať telefonicky.
    Účelom spracovania údajov je plnenie zmluvného vzťahu a to v zmysle čl. 6 ods. 1
    písm. b) všeobecného nariadenia o ochrane údajov. Zákazník nie je povinný ich
    poskytnúť. Sú však nevyhnutné na plnenie tohto zmluvného vzťahu a bez ich
    poskytnutia nemožno vystaviť faktúru a poslať objednaný tovar.
  3. Spracovanie osobných údajov v rámci internetovej registrácie
    Registrovať sa v súvislosti na internetovej stránke, musíte zadať aj svoju e-mailovú
    adresu. Na registráciu používame postup : Vaša registrácia a objednávka teda bude
    dokončená len v prípade, ak ju potvrdíte ., ktorý bude súčasťou Vám zaslaného
    potvrdzujúceho e-mailu pre tento účel. Ak potvrdzujúci mail nedôjde – Vaše
    prihlásenie sa automaticky vymaže z našej databázy. Účelom spracovania údajov
    je plnenie zmluvného vzťahu ohľadom objednávky ,a to v zmysle čl. 6 ods. 1 písm. b)
    všeobecného nariadenia o ochrane údajov. Zákazník nie je povinný ich poskytnúť.
    Sú však nevyhnutné na plnenie tohto zmluvného vzťahu a bez ich poskytnutia
    nemožno dokončenie objednávky.
  4. Spracovanie osobných údajov v rámci reklamy
    4.1 Všeobecná reklama
    V prípade udelenia Vášho súhlasu s prijímaním informácií a reklamy, Vás budeme
    informovať o aktuálnych produktoch, službách, spotrebiteľských súťažiach,
    zákazníckych anketách a akciách v zmysle bodu 1.
    Pri doručovaní poštou, spracujeme údaj o Vašom pohlaví na účely oslovenia, Vaše
    priezvisko, krstné meno a adresu. Pri doručovaní e-mailom, spracujeme údaj o
    Vašom pohlaví na účely oslovenia, Vaše priezvisko, krstné meno a predtým overenú
    e-mailovú adresu.
    4.2 Aj na prijímanie informácií a reklamy, je potrebné, aby ste nám udelili súhlas so
    spracovaním nasledujúcich osobných údajov:
    Pri doručovaní poštou, spracujeme údaj o Vašom pohlaví na účely oslovenia, Vaše
    priezvisko, krstné meno a adresu. Pri doručovaní e-mailom, spracujeme údaj o
    Vašom pohlaví na účely oslovenia, Vaše priezvisko, krstné meno a predtým overenú
    e-mailovú adresu.
  5. Doba uchovávania údajov
    Vaše osobné údaje sa uchovajú po dobu trvania zmluvného vzťahu a 3 roky po jeho
    ukončení. Údaje, ktoré bude potrebné uchovávať na základe osobitnej zákonnej
    povinnosti dlhšie, budú uchované na dobu nevyhnutnú podľa príslušného
    osobitného zákona.
  6. Ochrana údajov
    Prijímame technické a organizačné bezpečnostné opatrenia, aby sme Vaše údaje v
    čo najširšej miere chránili pred neželaným prístupom. Ochrana údajov bude vždy
    aktualizovaná primerane aktuálnemu stavu techniky a softwéru.
  7. Vaše práva
    7.1 Právo na informácie
    Máte právo od nás kedykoľvek požadovať informácie o Vašich údajoch, ktoré sú
    spracovávané u nás, a takisto o ich pôvode, príjemcoch alebo kategóriách
    príjemcov, ktorým tieto údaje odovzdávame, a o účele spracovania. Za všetky ďalšie
    kópie Vašich údajov s výnimkou prvej kópie sme oprávnení požadovať úhradu
    poplatku a vzniknutých nákladov a vystaviť Vám faktúru. Nevzťahuje sa to na
    elektronické poskytovanie informácií.
    7.2 Právo na odvolanie súhlasu
    Ak ste udelili súhlas na spracovanie osobných údajov, môžete ho kedykoľvek
    odvolať bez udania dôvodov, s okamžitou účinnosťou. Stačí na to zaslanie e-mailu
    na adresu gbbabysk@gmail.com.
    7.3 Právo na opravu údajov
    Ak sú Vaše údaje uchovávané nesprávne, môžete ich kedykoľvek opraviť vo svojom
    konte alebo nám túto skutočnosť oznámiť a my ich opravíme.
    7.4 Právo na vymazanie údajov a právo na obmedzenie spracúvania
    Máte právo na vymazanie údajov o Vašej osobe. Vymazanie
    Vašich osobných údajov sa môže kedykoľvek uskutočniť prostredníctvom na našej
    internetovej stránke www.gbbaby.sk, alebo žiadosťou na naše kontakty
    7.5 Vaše údaje sa vymažú spravidla bezodkladne, najneskôr jeden mesiac po
    uplatnení tohto práva. Ak výmaz odporuje zákonným, zmluvným alebo daňovoprávnym resp. obchodnoprávnym povinnostiam o archivácii alebo iným zákonne
    upravený dôvodom, namiesto vymazania Vašich údajov sa môže uskutočniť iba ich
    zamknutie.
    V stanovených prípadoch máte na obmedzenie spracúvania údajov právo. Ak sa
    vymazanie alebo obmedzenie spracúvania bude týkať Vašich údajov, dostanete od
    nás notifikáciu. Po vymazaní Vašich údajov nám nebude ďalej možné Vám umožniť
    prístup k Vašim osobným údajom.
    Uplatnenie práva na vymazanie nie je potrebné, ak ste neobjednávali 3 roky. Všetky
    osobné údaje, ktoré sa nemusia uchovávať zo zákonných dôvodov, sa po uvedenej
    lehote vymažú. Osobné údaje, ktoré sa nesmú vymazať počas trvania zákonných
    dôvodov uchovávania, sa pre Vašu bezpečnosť zamknú.
    7.6 Právo na prenos údajov
    Ak požadujete od nás svoje osobné údaje, ktoré spracúvame, údaje Vám alebo inej
    osobe, ktorá ich má spracúvať, ak si to želáte, vydáme alebo prenesieme v
    štruktúrovanom a bežnom formáte, ktorý sa dá čítať na počítači. To platí len vtedy,
    ak je to technicky realizovateľné.
    7.7 Právo namietať spracovanie údajov
    Máte právo kedykoľvek a bez udania dôvodu namietať spracovanie osobných
    údajov na účely prieskumu trhu a verejnej mienky.
  8. Právo na sťažnosť
    V prípade Vašej sťažnosti sa obráťte na nás na kontakty uvedené na začiatku tohto
    vyhlásenia. Okrem toho máte právo podať sťažnosť vo veci spracovania svojich
    osobných údajov na Úrade na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky, so
    sídlom Hraničná 4826/12, 820 07 Bratislava, ak máte pocit, že boli porušené Vaše
    práva na ochranu osobných údajov,.
X

Milí zákazníci

Objednávky od 10.12.2021 do 10.1.2022 nebudú spracovávané z dôvodu čerpania dovoleniek. Ďakujeme za pochopenie.